sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Trouble with the Blues

Olen aina pitänyt vanhanaikaisesta (50-luvun) vaaleasta sinisestä. Se on ollut teemavärinä tuolla kesäkeittiössä ja ajattelin tuoda sitä myös tänne uuteen keittiöön. Olin jo aikaisemmin hankkinut jotain pientä ja sinistä, mutta nyt tuotuani ne harvat siniset astiat/keittiövälineet tänne, huomasin että jokin tökkii, ne eivät sovi, eivät näytä täällä hyvältä/"oikeilta"...
Koska en nyt heti voi roudata niitä kaikkia sinisiä kirpputorille tai kesäkeittiöön (koska mieheni saa "hermoromahduksen", omatunto moittii turhasta kulutuksesta, eikä ole oikein nyt varakaan hankkia uusia vastaavia sopivan värisiä tähän hätään ja koska tarvitsen niitä käytössä...noo ainakin jauhosihtiä, morttelia ja pursotinsettiä). Ratkaisuksi tuli vanha männyn värinen hylly, joka joskus on ollut vanhassa keittiössä ja leikkimökissäkin. Se maalattiin ja ripustettiin seinälle ja nyt siniset ovat siinä (toistaiseksi) kuin koristeena mutta käytössä. Samalla vanhat puiset valaisimien kehykset (70-luvulta?) saivat uuden elämän hyllyinä, jotka toimivat kehyksinä muuttuville kauniille käyttötavara/keittiötarvike -näyttelyille (mun "taidetta") ja samalla lisäsäilytyksenä. Minähän vastustan koriste-esineitä ja vannon & liputan kauniiden käyttöesineiden puolesta. "Maailma pelastuu" sekä elämä helpottuu, kun tavaraa on vähän mutta kaunista ja toimivaa. Uudessa tulevassa lookissa ovat posliinit edelleen valkoisia sekä lasiastiat kirkkaita mutta keittiötarvikkeet ja -välineet vaaleaa puuta, terästä (metallinväristä) ja yllätys yllätys mustaa (...muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta...joka vahvistaa sen kuuluisan säännön)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun olet laittanut kuvia Vanham Rauman joulukalenteri ikkunoista, itse kun en ole ehtinyt niitä livenä ihastelemaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pirjo. Blogissa oli vain osa. Jouluaatonkin jälkeen vielä ehtii samoilemaan Vanhassa Raumassa ihailemassa ikkunoita!

    VastaaPoista

Paljon kiitoksia kommentistasi