Hillottu kesäkurpitsa
1 kg kesäkurpitsaa
vettä
½ tl suolaa
Liemi:
2 ½ dl vettä
2 ½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 mausteneilikkaa
2 maustepippuria
1.
Kuori ja halkaise kesäkurpitsat. Poista siemenet suurista kesäkurpitsoista.
Leikkaa kurpitsa 2-3 sentin kuutioiksi.
2.
Keitä kuutiot lähes pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Veden tulee juuri
ja juuri peittää kesäkurpitsakuutiot. Valuta kurpitsakuutiot.
3.
Keitä mausteista, etikasta, sokerista ja vedestä liemi. Keitä
kesäkurpitsakuutioita kahdessa erässä mausteliemessä hiljaisella lämmöllä 5
minuuttia.
4. Nosta palat reikäkauhalla puhtaisiin lasipurkkeihin. Keitä lientä
kasaan muutama minuutti. Siivilöi kuuma liemi tölkkeihin kurpitsojen päälle.
Sulje tölkit ja vie viileään. Valmista nautittavaksi 3-4 viikon kuluttua.Tutkija työssään |
Elmoaitauksen peruskivi valettu |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Paljon kiitoksia kommentistasi