Kesäkurpitsa-Pekoni-Uunimunakas
(60 cm uunipellillinen)
n. 1 kg kesäkurpitsaa
3 pkt Lidlin pekonia (3 x 125 g = 375 g ?)
2 isoa sipulia
suolaa (itse käytin tinjami-merisuola-sekoitusta)
tuoreita yrttejä (nyt oli vain persiljaa silppuna)
juustoraastetta
8 kananmunaa (olivat pieniä)
2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
Rikoin kananmunat kulhoon ja lisäsin maidon, jauhot, suolan ja pippurin. Vatkasin kevyesti muutaman kerran ja jätin turpoamaan.
Leikkasin keittiösaksilla pekonit ohuiksi siivuiksi paistinpannulle. Paistoin sopivan rapeiksi.
Lopuksi lisäsin kuutioidut sipulit ja kuullotin ne.
Levitin nämä uunipellille leivinpaperin päälle.
Kuutioin kesäkurpitsan (huuhtelin mutta en kuorinut enkä poistanut siemeniä) ja paistoin pehmeäksi pekonin rasvassa pannulla. Levitin nämä tasaisesti pekonin ja sipulin päälle.
Ripottelin päälle persiljasilpun ja raastoin suoraan pellille juustoa (ehkä n. 3 dl)
Lopuksi kaadoin päälle muna-maito-jauho-seoksen. Paiston kiertoilmauunissa keskitasolla n. 30 min. n. 175 asteessa. Tämä on hyvin täyttävää riittää isommallekin porukalle. Tästä tuli 16 palaa ja kahdesta tuli jo aivan täyteen. Perhe ainakin tykkäsi ja kehuivat maukkaaksi.
Photo from etsy.com |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Paljon kiitoksia kommentistasi