Kesäkurpitsalasagne
(5 annosta)
800 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
Jauhelihakastike
400 g tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
250 g mozzarellajuustoa
1 dl juustoraastetta
Viipaloi
kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi. Ripottele
viipaleille suolaa. Anna hikoilla 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.
Nosta tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda jauheliha pannulla ja
lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja -murska.
Mausta. Valuta ja viipaloi mozzarella. Nostele uunivuokaan kerroksittain
kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle tulee
kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa
uunissa 40 minuuttia.
KESÄKURPITSALASAGNE
Kasviskastike
500g (2 - 3 isoa) sipulia
1 rkl voita
500 g porkkanaa
500 g tomaatteja
2 - 4 valkosipulin kynttä
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl
pippurisekoitusta
1 tl oreganoa
Juustokastike
2 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
150 g juustoa
jauhettua mustapippuria
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
Väliin
800 g kesäkurpitsaa
Pinnalle
100 g Juustoa
Kuori ja halkaise sipulit.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat
tai hienonna ne monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Lisää pannulle. Leikkaa
tomaatit kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet.
Lisää muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua ja
sakeaa.
Valmista juustokastike:
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ohuena
nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kiehua pari min.
Sekoita, ettei pala pohjaan. Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa.
Mausta.
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa
pitkiksi viipaleiksi. Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen
kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
Ripota pinnalle
juustoraastetta.
Kypsennä uunin alaosassa 175
asteessa n. 45 min.
KESÄKURPITSA-JAUHELIHAPAISTOS
400g jauhelihaa
2 isoa kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
2 isoa kesäkurpitsaa
1 prk valmista tomaattipastakastiketta
1 pkt sinihomejuustoa
Edam-juustoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Kuori kesäkurpitsat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi n. 1-2 cm
Paista oliiviöljyssä pannulla.
Anna hautua kannen alla n. 5-10 min. kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada lävikköön ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Kaada uunivuokaan.
Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan.
Sekoita kesäkurpitsaviipaleet, jauheliha, tomaattikastike ja murustettu sinihomejuusto keskenään uunivuoassa.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla n. 30 min.
Sinihomejuuston tilalla voi käyttää fetajuustoa
pastakastikkeen voi vaihtaa eri makuiseksi.
1 pkt sinihomejuustoa
Edam-juustoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Kuori kesäkurpitsat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi n. 1-2 cm
Paista oliiviöljyssä pannulla.
Anna hautua kannen alla n. 5-10 min. kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada lävikköön ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Kaada uunivuokaan.
Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan.
Sekoita kesäkurpitsaviipaleet, jauheliha, tomaattikastike ja murustettu sinihomejuusto keskenään uunivuoassa.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla n. 30 min.
Sinihomejuuston tilalla voi käyttää fetajuustoa
pastakastikkeen voi vaihtaa eri makuiseksi.
Elmoilua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Paljon kiitoksia kommentistasi