torstai 16. toukokuuta 2013

OH MOTHER - Vielä äitienpäivän tunnelmissa...

Mukaillen runoa: "Äidit vain, nuo toivossa väkevät, Kaiken näkevät? Heille on annettu voima ja valta..." (Anteeksi Lauri Viita) Äitiys on parasta (mutta välillä myös vaikeinta) mitä minun elämässäni on. Äitien päivää taas vietettiin ja ihanat tyttäreni muistivat minua uskomattoman hienolla kakulla ja kukkakimpulla. Ainakaan täällä ei kasvateta uusavuttomia! Vietin myös hiljaisen hetken muistellen omaa äitiäni. God bless her soul. 
 

Joskus äiti/äitiys/äidit/lapset herätti minusta tällaisia ajatuksia, kuin näissä vanhoissa ATC -korteissani. Minulle näissä korteissa on tärkeämpää tunne kuin taito (no niin kun sitä taitoa ei niin paljon ole!) Kortit syntyvät hetkessä ja nopeasti. En jaksa niin paljon pipertää kuin asia vaatisi. Minua kiehtoo näissä ATC -korteissa pieni koko, ei tarvitse paljon materiaalia, eivätkä vie paljon tilaa sekä ajatuksen ja kuvan pelkistäminen. Monesti nämä ATC -korttiharrastajat tekevät teknisesti huikean taidokkaita kauniita teoksia ilman sen kummempaa syvällistä sisältöä. Netistä löytyy paljon kuvia ja paikkoja missä näitä ihania teoksia voi ihailla (pieni on kaunista - ainakin tässä asiassa)
 
ATC-kortit ovat keräilykorttien (baseball, jääkiekko jne.) taiteellinen versio. Kortin koko on 64 x 89 mm /6,4 x 8,9 cm /2,5 x 3,5 tuumaa. Kortit ovat joko aivan uniikkeja tai samaa korttia on tehty hyvin pieni määrä. Kaikki tekniikat ja materiaalit käyvät: maalaukset, piirrokset, kollaasit, valokuvat, leimailut, sekatekniikka yms. Digitaalisia kollaaseja voi myös tehdä. Korttien ei tarvitse olla laminoituja tai muovitettuja. Ainoana sääntönä on kortin yllä mainittu koko. Kortin kääntöpuolelle tulee signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa tiettyä sarjaa. Peruslähtökohtana on kortin vaihtaminen toiseen korttiin.

Artist Trading Cards (ATCs) are miniature works of art about the same size as modern trading cards baseball cards, small enough to fit inside standard card-collector pockets, sleeves or sheets. The ATC movement developed out of the mail art movement and has its origins in Switzerland. Cards are produced in various media, including dry media (pencils, pens, markers, etc.), wet media (watercolor, acrylic paints, etc.), paper media (in the form of collage, paper cuts, found objects, etc.) or even metals or fiber. The cards are usually traded or exchanged.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi