tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pancakes and Raspberry Jam

Tänään herkutellaan pitkästä aikaa Pannukakuilla ja itse tehdyllä Vadelmahillolla. Teen hilloa aina tarvittaessa pienen määrän pakastemarjoista hillosokerilla. Laitan hillon suoraan tarjoiluastiaan ja se säilyy kannen alla jääkaapissa sen ajan kun kuin tarvitsee (...no ei se säily siellä kovin kauan...). Aina on tuoretta hilloa eikä tarvitse säilöä kellariin. Pannukakusta olen kehittänyt "oman" version. Pannukakun kanssa tarjoan välillä suolaista täytettä (netissä on paljon ohjeita) ja/tai makeaa hilloa.


 PANNUKAKKU (noin 4-6 uunipellilistä)
 6 munaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
sulatettua voita

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja lisää jauhot hyvin sekoittaen.
Lisää loppu maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota noin ½ tuntia. Kaada taikinaa leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneenä.

MARJAHILLO (noin 2,5 dl)

0,5 l marjoja
1/4 dl vettä
1,5 dl Hillosokeria

Käytä pakastemarjat puolisulaneina.
Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia (pehmeäkuoriset marjat esim. mansikka ja vadelma). Sekoita välillä. Kuori vaahto ja jäähdytä hetki.
Kaada lasiastiaan/purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

Paljon kiitoksia kommentistasi