keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lihatonta lokakuuta... - A meat free October...

Enpä olisi uskonut että minäkin hurahdan tähän buumiin: Ruokaan... Ennen minua lähinnä kyllästytti kanssaihmisten loppumattomat jorinat ruoanlaitosta ja leipomisesta. Myönnän - on pakko syödä ja tehdä ruokaa, mutta kokoajan puhua siitä? Huoh. Hifistelyt on arkiruoasta kaukana: edullista, nopeaa, helppoa, konstailematonta, terveellistä ja ennen kaikkea mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Nyt menossa (lähes) lihaton lokakuu. En halua tylsistyttää teitä ainaisilla resepteillä, mutta jos joku haluaa, niin voi jättää viestin niin laitan tänne tai sähköpostiin :)  Olen löytänyt uudestaan ruoanlaiton ilon. Paras kiitos on kun ruoka katoaa nopeasti padasta, pannulta kattilasta ja lautasilta.
Nyt on menossa 9. lähes lihaton päivä.
Ruokalistalla on ollut mm.
- Lindströmin pihvit
- Tomaatti-sipuli-porkkana pastakastike + tummaa pastaa
- Borssikeitto (ilman lihaa) smetanalla
- Juurespata uunissa
- Peruna-sipuli-paprika pata kuminalla maustettuna + ranskankermaa
- Juureskeitto
- Uunimunakas
- Nokkosletut (ihan samanlaisia kuin pinaattiletut) itse tehdyllä mansikkahillolla.
Hyllyssä odottaa Kikherneet ja ihanan monikäyttöiset punaiset linssit sekä jääkaapissa aivan uusi tuttavuus minulle kyssäkaali,  niistä pitää keksiä yhdessä tai erikseen jotain...  PS: Punajuuri on Pop!

UUNIMUNAKAS
1/2 isosta paprikasta
1 iso sipuli
1 iso tomaatti
7 kanamunaa
suolaa
pippuria
vähän tomaattiketsuppia tai paprikajauhetta tms.
(halutessasi ½ dl kermaa/maitoa)
(halutessasi juustoraastetta)

Vatkaa kananmunat rakenteeltaan rikki. Sekoita joukkoon pilkotut paprika ja sipuli sekä tomaatti. Mausta. Kaada leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan.
Paista uunin keskitasolla kieroilmauunissa n. 160 astetta (normaali uunissa 200 astetta) noin 15-25 min kunnes munakas on paistunut kokoon ja saanut kullanruskean värin. Tällä perusohjeella on lähes rajattomasti eri variaatiomahdollisuuksia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi