maanantai 7. lokakuuta 2013

Lapsuuteni herkkuja osa I - For Everyone with a Sweet Tooth

Vaikka edellisperjantaina maistoinkin  lapsuuteni herkkua kaupan hyllyltä Hopeatoffeeta, olen palauttanut mieleeni itse tehtyjä lapsuuteni herkkuja esim. toffeeta. Namimussuille karkkipäivän herkuksi ilman lisäaineita :)
Välillä lisään enemmän tai vähemmän (n. 2 rkl) tummaa kaakaojauhetta. Variaatioita saa myös lisäämällä manteli- tai pähkinärouhetta, kookoshiutaleita jne.  Joskus laitan vähemmän kermaa ja lisään vahvaa kahvia. Osan sokerista voi myös korvata siirapilla.
Tässä on käyttämäni perusohje, mutta internet on pullollaan erilaisia ohjeita.

TOFFEE 
100 g VOITA
3 dl HIENOA SOKERIA
2 dl KUOHUKERMAA

Vuoraa uunipelti tai vuoka (15x20cm kokoinen) leivinpaperilla. Laita sokeri, voi ja kerma kattilaan ja levyn lämpö keskitasolle. Sekoita koko ajan ja anna kiehua noin 20-30 min. Jos seos alkaa kuplimaan paljon kannattaa nostaa kattila hetkellisesti pois levyltä. Toffee on valmis, kun se muuttuu paksuksi ja ruskeaksi. Kaada kuuma valmis seos uunipellille. Käytä lastaa ja levitä toffeemassa tasaiseksi. Anna toffeen asettua muutaman minuutin ajan. Leikkaa se sopiviksi annospaloiksi ja anna jäähtyä kokonaan (käytännössä annospaloihin leikkaaminen on melko vaikeaa ainakin minulle)
nami nami ja muistakaa pestä hampaat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi