tiistai 5. elokuuta 2014

Hellepäivän Hommailuja - "Hot in the City" as well in the Kitchen...

Ulkona on lämpötila kolkuttelee kolmeakymppiä, yhtä kuuma sisällä ja ulkona, joten ihan hyvin olla kuuman lieden ääressäkin... Leivoin mallasleipää, tein koe-erän hillottua kesäkurpitsaa ja viinimarjahilloa.
Hillottu  kesäkurpitsa
1 kg kesäkurpitsaa
vettä
½ tl suolaa
Liemi:
2 ½ dl vettä
2 ½ dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 mausteneilikkaa
2 maustepippuria
1. Kuori ja halkaise kesäkurpitsat. Poista siemenet suurista kesäkurpitsoista. Leikkaa kurpitsa 2-3 sentin kuutioiksi.
2. Keitä kuutiot lähes pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Veden tulee juuri ja juuri peittää kesäkurpitsakuutiot. Valuta kurpitsakuutiot.
3. Keitä mausteista, etikasta, sokerista ja vedestä liemi. Keitä kesäkurpitsakuutioita kahdessa erässä mausteliemessä hiljaisella lämmöllä 5 minuuttia.
4. Nosta palat reikäkauhalla puhtaisiin lasipurkkeihin. Keitä lientä kasaan muutama minuutti. Siivilöi kuuma liemi tölkkeihin kurpitsojen päälle. Sulje tölkit ja vie viileään. Valmista nautittavaksi 3-4 viikon kuluttua.
Tutkija työssään
Elmoaitauksen peruskivi valettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi