tiistai 19. elokuuta 2014

Lapsuuteni herkkuja osa IV - Semolina Porridge Pudding - Treats from my childhood part IV

Mannapuuro on herkkua, jos sitä joskus jää yli niin loppuja voi käyttää kylmään jälkiruokaan/välipalaan. Laita pieniin annosmaljoihin tai kuppeihin puuroa ja hilloa tyyli on vapaa: vuorotellen saat raitoja, hillo pohjalle (kumotessa sitten kruununa) kotiväki halusi hillon sekoitettuna puuroon. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. (esim. lapselle on valmis välipala odottamassa jääkaapissa koulun jälkeen). Kumoa lautaselle ja lusikoi.  Häthätää ehdin ottaa pikakuvan ennen kuin katosivat jo parempiin suihin.
Äitini teki melkein vastaavaa ja kutsui ko. jälkiruokaa ylioppilaiksi. Puuroon ei sekoitettu mitään vaan ne kumottiin isolle vadille ja juurelle kaadettiin marjakeittoa, hillottuja tai soseutettuja marjoja.
Yksinkertaista ja edullista. Löysin netistä ohjeen ja kuvankin.
"Ylioppilaat"
Photo by riihikoskenmylly.fi
Lusikoi osa lämpimästä mannapuurosta pieniin kuppeihin ja jäähdytä jääkaapissa. Kumoa jäähtyneet mannapuurokeot lautaselle ja tarjoa hillon tai soseutettujen mansikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi