keskiviikko 20. elokuuta 2014

Relissi - Relish

Loppukesä on etikkamausteliemien, sienien ja omenoiden, kuuman hillon, sateen ja maan tuoksuinen...
Tein vaihteeksi kesäkurpitsarelissiä. Ohjeen olen saanut joskus Tuulalta/Millalta.
KESÄKURPITSARELISSI
n. 1 kg kesäkurpitsaa
(sovelsin ohjeessa oli 1/2 kg avomaankurkkuja ja 1/2 kg kesäkurpitsaa)
n. 300 g sipulia
1 (punainen) paprika
Mausteliemi: 
2 dl etikkaa
1 dl vettä
3 dl sokeria
1 rkl suolaa
(1 rkl sinapinsiemeniä)
(hyytelöimisainetta)
1.  Pese kesäkurpitsa(t) hyvin harjaten ja kuori sipuli. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua paprika pieniksi kuutioksi.
2.  Kiehauta teräskattilassa mausteliemen aineet ja lisää raaste + paprika.
3.  Keitä seosta noin 15 min. Pane säilyke hyvin pestyihin kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet. (kiehautin kannet kattilassa).
Säilytä relissi kylmässä.
Relissistä saa kiinteämmän, jos siihen lisää hyytelöimisainetta (itse tein ilman) pakkauksen ohjeen mukaan. Tämän annoksen paino on n. 1 1/2 kg.
Kanttarellimuhennos ja perunat. NAM!
Rakkaalla lapsella on monta nimeä Cantharellus cibarius, kantarelli, kanttarelli, keltavahvero, ruskosieni, keltasieni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon kiitoksia kommentistasi